Fysiotherapie - (Dier)Fysiotherapie Ab Benthem
(Dier)Fysiotherapie Ab Benthem Ab Benthem is de dierenfysiotherapeut in Twente, Zuid-Oost Drenthe en de Achterhoek, waar u terecht kunt voor dierfysiotherapie, dry needling, osteopathie, manuele therapie en revalidatie voor uw paard of hond. Maar ook voor humane fysiotherapie, voetzonereflexmassage, sportfysiotherapie, dryneedling of medical taping is Fysiotherapie Ab Benthem in Tilligte het adres voor u.
fysiotherapie, Ab, Benthem, Ab Benthem, dier, dieren, dierfysio, dierfysiotherapie, dierenfysio, dierenfysiotherapie, paard, hond, mens, paarden, honden, mensen, osteopathie, dry needling, dryneedling, dry-needling, Nympha Minnaar, triggerpoint, Ad, Ad Benthem, Bentum, Van Benthem, voetzonereflexmassage, fysiotherapie, humaan, humane fysiotherapie, manuele therapie, Marsman, Maitland, voetzonereflextherapie, Tilligte, medische trainingstherapie, medical taping, medicaltaping, cognitieve gedragstherapie, Fyranet, artrose, reuma, reumatische aandoeningen, reumatische aandoening, revalidatie, revalidaties, NVFD, Blessures, stoornissen, bewegingsapparaat, spieren, spier, pees, pezen, gewricht, gewrichten, wond, wonden, behandelen, behandeling, operatie, trauma, operaties, trauma's, preventief, curatief, preventie, klachten, dierenarts, genezing, genezingsproces, pijnklachten, houdingsapparaat, naald, naalden, reflex, begeleiding, welzijn, lichaam, wervels, mobiliseren, huisdier, huisdieren, oefenruimte, behandelruimte, buitenbak, stalling, weidegang, longeren, Damweg, Noorse Medische Trainingstherapie, sportfysiotherapie, pijnvermindering, mobiliteit, acupunctuurnaaldjes, acupunctuurnaalden, acupunctuurnaald, spierverharding, reflectieregio, reflexzones, reflexzone, organen, orgaan, botstukken, beweeglijkheid, blokkade, blokkades, Kaltenborn, Medische training, Medischetraining, oefenprogramma, NMT, Leo Wouters, postoperatieve klachten, chronisch, chronische pijnproblematiek, belastbaarheid, conditie, activeren, tape, elastisch, zelfherstellend, geprikkeld, circulatoire, neurologische, systeem, lichaam, doorbloeding, bewegingsbewustzijn
20
page,page-id-20,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Fysiotherapie

Als het om u gaat

Ik heb ruim 35 jaar ervaring als fysiotherapeut. Naast algemene fysiotherapie heb ik mij verder gespecialiseerd in dry needling, Noorse Medische Trainingstherapie, voetzonereflextherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en fysiotherapie bij reumatische aandoeningen.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die vaak resulteert in een snelle pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van betrokken spieren en gewrichten.

 

Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van zeer dunne acupunctuurnaaldjes die in een ‘triggerpoint’ worden geprikt.

 

Een triggerpoint is een lokale spierverharding met een eventuele reflectieregio. Door middel van het naaldje probeer ik dan het ‘triggerpoint’ te ontspannen of de reflectieregio te beïnvloeden.

IMGP7095
IMGP7058

Voetzonereflexmassage

Voetzonereflexmassage werkt vanuit het principe dat op je voeten zich reflexzones bevinden die corresponderen met organen, spieren en andere lichaamsdelen. De massage van de voet wordt over het algemeen als ontspannen ervaren, maar je kunt ook gevoelige plekken ervaren.

 

De gevoeligheid op die plek op je voet weerspiegelt dan de gevoeligheid in het orgaan of de spier die verbonden is met de plek op je voet. Door de aandacht die gericht is op je voeten, kun je merken dat je na deze massage veel bewuster van je voeten bent.

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelmethode die botstukken ten opzichte van elkaar mobiliseert en beweegt. Hierdoor kan de patiënt weer beter en makkelijker bewegen.

 

Het is een behandelmethode waarbij de gewrichten direct beïnvloed worden. Dit met als doel om bijvoorbeeld een grotere beweeglijkheid te creëren of om blokkades op te heffen.

 

Er zijn verschillende methoden en technieken in de manuele therapie. Ik gebruik onder andere de methode van Marsman, Maitland en Kaltenborn.

IMGP7038
IMGP7076

(Noorse) Medische Training

Medische trainingstherapie bestaat uit een speciaal voor jou samengesteld oefenprogramma dat jij uitvoert onder toezicht van mij.

 

Medische Training kan ook naast of in plaats van fysiotherapie worden gevolgd. Ik werk volgens de Noorse Medische Trainingstherapie (NMT) van Leo Wouters.

 

NMT kan bijvoorbeeld worden toegepast bij:

 

  • Postoperatieve klachten
  • Chronische pijnproblematiek
  • Verminderde belastbaarheid/conditie

Medical Taping

In de jaren ’70 is de basis van medical taping gelegd in Japan en Korea. De achterliggende gedachte is: activeren in plaats van fixeren. De tape die gebruikt wordt voor Medical Taping is elastisch.

 

De tape beïnvloedt onder andere het circulatoire en het neurologische systeem van het lichaam. Hierdoor wordt het ‘zelfherstellend’ vermogen van het lichaam geprikkeld.

 

De spieren worden door de tape functioneel ondersteund bij beweging, maar ook draagt de tape bij aan een betere doorbloeding van de spieren en aan meer bewegingsbewustzijn.

IMGP7046